26 januari 2015

Inspirerat av Sketch

Afternoon Tea på Sketch i London var en av förra årets höjdpunkter för min del. I september satt jag och mina tjejkompisar och drack champagne och åt fantastiska bakverk i den här underbara salen. Allt var rosa. Dusty pink. Taket, väggarna, möblerna och detaljer i marmorgolvet. Hovmästaren förklarade att vartannat år byter de ut hela inredningen och ger olika konstnärer fria händer att göra vad de vill. I det här fallet är det ett samarbete mellan designern India Mahdavi och konstnären David Shrigley. Det är Shrigleys originalbilder som hänger på väggarna. Han har också designat porslinet som man äter på.

Living
Inspirationen härifrån har fört mig rakt in i nutiden och ett par fåtöljer som ligger ute på Lauritz. Formen och tyget påminner om Sketch-fåtöljerna även om färgen (som enligt Lauritz är grön) är mer åt det mossiga hållet.

Lauritz
Par stoppade fåtöljer, 1930-1940, dansk möbelsnickare (2)
Auktionen avslutas: 2015-01-29 19:59:00 
Showroom: DK, Roskilde, Store Hedevej 
Leverans till valfri Lauritz.com filial i Sverige (ej Stockholm) eller till Transportbyråns lager i Stockholm, Göteborg och Falkenberg från SEK 912,00 med Transportbyrån.
Nästa bud: DKK  650 (SEK  815) 
Värdering: DKK  1 500 (SEK  1 880)
/Tillägg: Klubbslag: DKK 2 500 (SEK  3 140)/

Här kommer också lite inspiration på miljöer där fåtöljerna skulle vara härliga i originalfärgen.
dimore studio interior, Pinterest
 

1 kommentar: